teamontwikkeling

 
 

Een team is geen groep mensen die met elkaar samenwerkt, het is een groep van mensen die elkaar vertrouwt– Simon Sinek

 

Van doel naar gedrag

Wij geloven dat teamontwikkeling begint bij goed weten wat je met elkaar moet doen:Wat is ons doel? Als uitgangspunt nemen we de doelen van de organisatie en als deze nog niet duidelijk zijn, ondersteunen we je om ze helder te krijgen. We helpen jou ook om ieders individuele bijdrage aan deze doelen scherp te krijgen, vast te leggen en te delen. Teamontwikkeling begint bij ieder afzonderlijk teamlid, waarbij we niet schromen om de teamdynamiek bloot te leggen en te benoemen.  

De succesfactor om van doel naar resultaat te komen zit in hoe je dat met elkaar realiseert: Welk gedrag hebben we nodig om onze doelen te halen?  Welke vaardigheden heb ik daarvoor nodig? Hoe werken we samen om de doelen te bereiken? En hoe geven we elkaar feedback?

 

Ken je gebruiksaanwijzing voor effectieve samenwerking

Om effectief met elkaar samen te werken, is het belangrijk om elkaars gebruiksaanwijzing te kennen, te weten welke kwaliteiten beschikbaar zijn in het team én hoe je met elkaar voor zorgt dat deze kwaliteiten ingezet kunnen worden. Hoe herken je elkaars talenten en wat doe je als er miscommunicatie ontstaat? Hiervoor maken we gebruik van het Process Communication Model®: een krachtig en praktisch communicatiemodel ingezet door NASA om communicatie helder en effectief te houden en stress te verminderen. Process Communication geeft niet alleen inzicht in gedrag, maar geeft je vooral concrete tools om het te voorspellen. Hierdoor kun je effectiever inspelen op gedrag, zodat je stress beter kunt managen, gerichter kunt motiveren en effectiever communiceert met je omgeving en elkaar.

 Ieder team ontwikkeltraject is een traject op maat en bevat in ieder geval de volgende elementen:

 1.     Zelfinzicht & zelfmanagement: wat zijn mijn kwaliteiten, mijn voorkeuren in communicatie en motivatie, hoe manage ik mijn stress en wat draag ik bij aan het team?

2.     Effectieve communicatie en motivatie binnen ons team, wat is onze dynamiek en wat hebben we nodig?

3.     Stress management & constructief conflict: hoe blijven we in verbinding ook als de druk toeneemt? 

4.     Verankeren van gedrag in nieuwe gewoontes en rituelen. Hoe zorg je ervoor dat je als team op een gezonde manier je doelen haalt. Heldere afspraken en concrete acties gericht op jullie ambitie.

 
Wil jij de impact van jouw team vergroten? We gaan graag met je aan de slag!